Geschiedenis

Wij zijn trots op onze geschiedenis. Binnenkort vieren wij ons vijfentachtig jarig bestaan. Ondernemen en bouwen zit in de genen. We doen niets liever.

Stukje geschiedenis

Bouwbedrijf Hubers wordt in 1934 opgericht door de broers Herman en Bernard Hubers onder de naam Gebr. Hubers Machinale Houtbewerking. In het begin combineren de broers hun timmerwerkzaamheden met hun drukke bestaan als boer. Het getuigt van ondernemerszin om in 1942 een werkplaats te bouwen aan de Tongerlosestraat 44 in Lichtenvoorde. Tijdens de oorlogsjaren produceren de broers klompenzolen, kleerhangers en borstelhouten en zelfs doodskisten van inlands populierenhout. In de naoorlogse jaren focussen zij meer en meer op het machinale timmerwerk voor de bouw.

Hoogtepunten

In 1957 start Hubers met metsel- en betonwerk en vanaf die tijd kunnen zij volledige woningen en andere bouwwerken realiseren. De klantenkring breidt zich. Hubers bouwt voor particulieren, bedrijven, gemeenten en stichtingen. Voor optimalisatie van het transport worden in 1965 twee auto’s en de eerste aanhanghanger aangeschaft. In 1967 bevestigt de aankoop van een directiekeet, stalen steiger, bouwcirkelzaag en freesmachine dat de onderneming goed draait. In 1979 wordt de werkplaats voor de derde keer verbouwd en uitgebreid met kantoor en opslaghal van 170 m2.

Tweede generatie Hubers

In 1973 nemen Jan, Bart en Hemmie Hubers, zonen van de beide vorige eigenaren, het bedrijf over. Zij gaan verder als Bouwbedrijf Hubers. Onder hun dertigjarige leiding zijn diverse woningen, kantoren, bedrijfshallen en agrarische schuren, verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden gerealiseerd.

Derde generatie Hubers

Sinds 1 januari 2001 staat de derde generatie aan het roer. Sanders Hubers heeft ‘het bouwen’ in de genen zitten. Op de kleuterschool is ‘de bouwhoek’ zijn favoriete vak. Later doorloopt hij achtereenvolgens de LTS, MTS, HTS en aannemersopleiding. Hij is trots op zijn bedrijf dat hij zelf omschrijft als: allround en vakkundig. Sander: “Als het echt moeilijk wordt, zijn we op z’n best”. Zijn toekomstplannen? “Het verdergaand verbouwen van bestaande woningen tot energiebewuste woningen. Er zijn talloze mogelijkheden om prettiger en gezonder te wonen met minder energieverbruik. En dat is interessant voor iedere woningbezitter.”

Nieuwe locatie

In april 2002 vestigt Bouwbedrijf Hubers zich in een groter nieuwbouwpand aan de Mercatorstraat 2 op het bedrijventerrein in Lichtenvoorde. Het bedrijfspand, in huiskleuren geel en blauw, is een echte blikvanger. Met ruime kantoren, grote opslaghal en eigen werkplaats heeft Bouwbedrijf Hubers weer een stap gezet.

Bouwbedrijf Hubers

Nieuws

Project Nieuwmarkt te Lichtenvoorde nadert voltooiing.  Binnenkort krijgen de toekomstige bewoners van de twaalf luxe appartementen alsmede de nieuwe locatie van de bibliotheek hun sleutel.

Lees verder »

Neem contact met ons op

Heeft u een uitdagend project voor ons? Of bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw nieuwbouw, verbouw of renovatie? Maak een afspraak voor een snel en persoonlijk advies. De koffie staat klaar.

Bezoek ons

Bouwbedrijf Hubers
Mercatorstraat 2
7131 PX Lichtenvoorde

T: 0544 - 371 455
F: 0544 - 377 024
E: info@hubers.nl