Arcief van maart 2015

Vernieuwbouw gemeentehuis Aalten

2 maart 2016

Stand van zaken

Prinsen Sloopwerken uit Bredevoort heeft in januari de laatste sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Van het gesloopte pand is alleen de kelder nog aanwezig. Inmiddels is bouwbedrijf Hubers uit Lichtenvoorde begonnen met de nieuwbouw.

De werkzaamheden op de begane grond zijn volle gang. De buitenkozijnen zijn gesteld en in week 10 wordt de verdiepingsvloer gelegd. We hopen natuurlijk dat het weer mee blijft werken zodat er volop doorgebouwd kan worden.

Renovatie bestaande panden

Om in het bestaande deel de doorgangen wat ruimer te maken, wordt een aantal muren weggehaald. De vloeren van het bestaande monumentale pand en de nieuwbouw worden op gelijke hoogte gebracht en in de bestaande bebouwing worden de verouderde kabels en leidingen vervangen. Dit geldt ook voor de verwarming, die bijna 40 jaar dienst heeft gedaan.

Planning

De kap van de nieuwbouw is waarschijnlijk voor de bouwvak van dit jaar geplaatst. Naar verwachting worden alle gebouwen in het najaar van 2016 opgeleverd. Daarna kunnen andere bedrijven beginnen met de afbouw, het plaatsen van installaties en het verder inrichten van de ruimten.

Opening

De opening van het nieuwe gemeentehuis is gepland voor het eerste kwartaal van 2017. Wanneer dat precies is, is nu nog lastig te zeggen.

Bouwbedrijf Hubers

Nieuws

Afgelopen september hebben we de opdracht gekregen voor de realisatie van het inspiratiehuis van Waterschap Rijn en IJssel te Zutphen. Samen met van Haarst en Aan de Stegge gaan we dit realiseren. Hier wordt straks de nieuwe grondstof Neo alginaat gewonnen uit restwater. Voor meer informatie zie: WRIJ Zutphen – bouw nieuwe grondstoffabriek    

Lees verder »

Neem contact met ons op

Heeft u een uitdagend project voor ons? Of bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw nieuwbouw, verbouw of renovatie? Maak een afspraak voor een snel en persoonlijk advies. De koffie staat klaar.

Bezoek ons

Bouwbedrijf Hubers
Mercatorstraat 2
7131 PX Lichtenvoorde

T: 0544 - 371 455
F: 0544 - 377 024
E: info@hubers.nl